Opvang

De Opvang

Het Intiatief Buitenschoolse Opvang “PIEREWIET” is een project van het OCMW van Zutendaal en wordt gecoördineerd door Karen Meuffels en Patricia Claes.

IBO Pierewiet verzorgt opvang voor kinderen van de basisschool, voor- en naschools, op woensdagnamiddag en tijdens schoolvrije en vakantiedagen.

Voor schooltijd kunnen de kinderen er terecht vanaf 07.00u tot net voor de schoolbel.
Na schooltijd is de opvang verzekerd tot 18.30u.

Tijdens vakanties wordt er doorlopend opvang voorzien van 07.00u tot 18.30u in de centrale vestigingsplaats “Het Nachtegalenpark”. De vestigingsplaatsen ’Gewaai‘ en ’Wiemesmeer‘ zijn dan gesloten.

Op schoolvrije dagen wordt opvang voorzien in de centrale vestigingsplaats “Het Nachtegalenpark”.

De opvang is gesloten in het weekend, op feestdagen en gedurende 2 weken tijdens de zomervakantie.

Middagslapertjes

Voor het eerst naar school is voor kinderen vaak een grote stap.  Op school krijgen de kleuters veel nieuwe indrukken te verwerken, alles is nieuw. Dit vraag veel energie.  Sommige kinderen zijn tegen de middag echt wel toe aan een dutje.

Daar biedt Initiatief buitenschoolse opvang Pierewiet een antwoord op. In de centrale vestigingsplaats kunnen kindjes een middagdutje komen doen.

De begeleiding haalt je kindje af op school. Ze maken tijd voor toiletbezoek en verzorging, eten gezellig samen boterhammetjes op… Nog een verhaaltje en dan lekker rusten…

Inlichtingen

Voor inlichtingen en suggesties kan u steeds terecht bij de coördinatoren Karen Meuffels en Patricia Claes
Blookbergstraat 3, 3690 Zutendaal
tel 089 62 38 64
Buitenschoolse opvang ‘Pierewiet’